Andrew Mason, fostul director al Groupon, unul dintre cele mai mari site-uri de reduceri, si Carol Bartz, cea care a condus timp de doi ani operatiunile Yahoo!, sunt doi intre executivii care au ales sa isi anunte demisia intr-un mod inedit. Citeste o selectie a celor mai interesante scrisori de demisie, potrivit Telegraph.co.uk.
Andrew Mason, fostul director executiv al Groupon

“Dupa patru ani si jumatate in pozitia de CEO al Groupon, o perioada foarte intensa si frumoasa, am decis ca vreau sa petrec mai mult timp alaturi de familie. Glumesc! Am fost concediat astazi. Si daca va intrebati de ce…nu prea ati fost atenti”.

Carol Bartz, Yahoo!

Fosta sefa a gigantului american Yahoo! le-a trimis angajatilor un scurt mesaj de pe iPad.
“Imi pare rau sa va anunt ca tocmai am fost concediata prin telefon de presedintele board-ului Yahoo. A fost o placere sa lucrez cu voi si va doresc numai bine in cariera”.

Insa, intr-un interviu ulterior, Bartz a folosit cuvinte injurioase la adresa companiei, numindu-i pe membrii board-ului “babalai”.

Greg Smith, Goldman Sachs

Greg Smith a condus departamentul pentru derivate din Europa, Africa si Orientul Mijlociu al Goldman Sachs. Acesta vorbeste intr-o scrisoare publicata in New York Times in ziua demisiei despre felul in care sunt tratati clientii grupului financiar si despre singurul lucru care conteaza pentru companie: „Cati bani am facut de pe urma ultimului client?”.

“Dupa 12 ani in cadrul companiei cred ca am lucrat aici suficient de mult ca sa inteleg cultura, oamenii si identitatea acestei firme. Pot sa spun cu sinceritate ca atmosfera este acum mai toxica si mai distructiva decat am vazut vreodata. In ultimele 12 luni am vazut cinci directori care isi numeau clientii ‚marionete’ (muppets), uneori chiar si in cadrul unor e-mail-uri interne”.

O demisie si o prajitura

Neil Berrett, un simplu angajat al santierului naval Hunters Point (San Francisco), a ales o metoda inedita de a-si anunta superiorul ca demisioneaza.

“Draga domnule Bowers, ultimii trei ani au fost plini de emotie, bucurie si capricii. Am decis sa petrec mai mult timp alaturi de familie si sa rezolv niste probleme de sanatate care au aparut in ultimul timp. Va ofer aceasta prajitura si va spun ca demisionez”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri