Alegerile prezidentiale post-Chavez din Venezuela vor avea loc duminica 14 aprilie, a anuntat Consiliul national electoral (CNE), relateaza AFP.
"Am convocat alegerile prezidentiale pentru 14 aprilie", a declarat intr-o interventie televizata presedinta CNE, Lucena Tibisay, scrie Mediafax.

Candidaturile trebuie depuse intre duminica si luni, iar campania electorala oficiala se va derula de pe 2 aprilie pana pe 11 aprilie, a adaugat presedinta CNE.

Aceste alegeri sunt menite sa ocupe pozitia lasata de presedintele Hugo Chavez, decedat marti la Caracas de cancer.

Liderul carismatic si controversat a fost reales in octombrie pentru un nou mandat de sase ani, dupa ce petrecuse deja 14 ani la putere, insa starea sa de sanatate precara nu i-a permis sa depuna juramantul.

Vicepresedintele lui Hugo Chavez, Nicolas Maduro, pe care "Comandantul" l-a desemnat in decembrie ca succesorul sau, a depus juramant vineri seara ca presedinte interimar si va fi candidatul Partidului socialist unit al Venezuelei (PSUV).

Coalitia opozitiei a anuntat ca i-a cerut lui Henrique Capriles sa fie candidatul sau la aceste alegeri.

Capriles a denuntat puternic vineri numirea lui Maduro ca presedinte interimar si viitoarea sa candidatura, pe care a calificat-o o "frauda constitutionala".

Membrul opozitiei apreciaza ca Maduro trebuia sa conduca tara pana la alegeri din functia de "vicepresedinte inzestrat cu responsabilitatile presedintiei" si nu ca "presedinte interimar". De asemenea, el considera ca daca Maduro vrea sa fie candidat la presedintie, ar trebui sa renunte la functiile sale.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri