Ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, a declarat ca Beijingul nu va abandona Coreea de Nord, reiterand ca dialogul, nu sanctiunile, reprezinta cea mai buna modalitate pentru a convinge regimul de la Phenian sa renunte la armele nucleare, scrie New York Times, in editia online

Yang Jiechi a sugerat ca sustinerea pe care China a acordat-o sanctiunilor ONU impotriva Coreei de Nord nu trebuie interpretata ca fiind o schimbare de atitudine, scrie Mediafax.

"Continuam sa credem ca sanctiunile nu sunt scopul actiunilor Consiliului de Securitate ONU si nici o modalitate fundamentala de rezolvare a chestiunilor relevante", a explicat Yang Jiechi.

Dupa ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, in februarie, China s-a alaturat Statelor Unite si a sustinut inasprirea sanctiunilor ONU impotriva regimului de la Phenian.

Coreea de Nord a avertizat vineri ca va renunta la acordurile de neagresiune semnate cu Coreea de Sud, amenintand ca ar putea lansa un atac nuclear preventiv impotriva Statelor Unite, dupa noua serie de sanctiuni ONU.

Sursa foto: Wikipedia.org

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ar putea cadea China pe modelul URSS? Miza protestelor din Hong Kong