Banca germana Commerzbank vrea sa obtina 5 miliarde de lire sterline (5,68 miliarde euro) prin vanzarea diviziei de credite imobiliare din Marea Britanie, care ar fi cel mai mare portofoliu de imprumuturi vandut de o banca in Europa de la criza financiara, relateaza Financial Times.

Mai multe companii americane de investitii, intre care Blackstone, Lone Star si Starwood Capital, si-au exprimat interesul in achizitia partiala sau integrala a operatiunilor britanice ale Eurohypo, banca germana specializata in sectorul imobiliar detinuta in totalitate de Commerzbank, au declarat mai multe persoane apropiate situatiei, relateaza Mediafax.

Pretul tinta de 5 miliarde de lire sterline reprezinta valoarea nominala a creditelor detinute de Eurohypo in Marea Britanie, din care majoritatea evolueaza bine, au precizat sursele.

Interesul din partea companiilor de investitii vine intr-o perioada in care multe dintre fondurile specializate in imobiliare dispun de sume mari de bani, intrucat ritmul in care bancile si-au redus expunerile in acest sector a fost mai lent decat asteptarile.

Fondurile de investitii, precum Apollo si Lone Star, ca si fonduri de hedging, au strans peste 60 de miliarde de dolari, anticipand un val de vanzari de credite de catre banci, in urma crizei financiare, potrivit unui raport de anul trecut al PwC. Vanzarile acestor credite de catre banci au fost sub asteptari, in urma lichiditatilor puse la dispozitia bancilor de Banca Centrala Europeana.

Totodata, bancile au preferat sa vanda imprumuturile profitabile decat pe cele nerentabile, pentru care fondurile de investitii solicita discounturi mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Razvan Szilagyi, Raiffeisen AM: Bursa trebuie sa se digitalizeze