Miliardarul Jack Dorsey, fondatorul retelei de microblogging Twitter, a dezvaluit intr-un interviu televizat faptul ca isi doreste sa candideze pentru postul de primar al orasului New York, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

Jack Dorsey a fost invitatul emisiunii "60 Minutes" difuzata de postul de televiziune CBS, sambata seara, si a recunoscut ca isi doreste sa candideze pentru functia de primar al New Yorkului. Filmat intr-o statie de metrou din metropola americana, tanarul miliardar in varsta de 36 de ani a spus: "Ceea ce imi place foarte mult la New York este aceasta electricitate pe care o simti imediat".

"Chiar si noi o simtim, in aceasta statie de metrou. Sunt oameni care merg in toate directiile. E un haos. E ca atunci cand te afli intr-o masina in mijlocul unei furtuni. Totul e ca o furie in jurul tau, dar tu esti in singuranta in acea masina", a continuat Jack Dorsey.

Michael Bloomberg va parasi functia de primar al New Yorkului in luna noiembrie, iar locuitorii acestui oras trebuie sa isi aleaga un nou primar. Bloomberg, fost republican si apoi independent, a fost cel de-al patrulea primar newyorkez din ultimii 100 de ani care a castigat trei mandate consecutive, fapt ce a fost posibil dupa ce a convins Consiliul Municipal sa aprobe o modificare in legea care limiteaza numarul mandatelor posibile.

Printre posibilii contracandidati ai lui Jack Dorsey se numara Tom Allen - CEO al Asociatiei editorilor americani -, Christine Quinn - purtatoarea de cuvant a Consiliului Municipal din New York - si John Liu - directorul de finante al municipiului New York -, care si-au anuntat la randul lor, duminica, intentia de a candida la functia de primar al acestui oras.

Actorul Alec Baldwin a vorbit si el la un moment dat despre dorinta sa de a deveni primar al New Yorkului, insa a infirmat zvonurile despre o posibila candidatura a sa in anul 2013.

Jack Dorsey este un creator de site-uri si om de afaceri, cunoscut in calitate de creator al platformei de microblogging Twitter. Compania Twitter are o valoare de piata de pana la 11 miliarde de dolari si se pregateste pentru listarea la bursa in 2014, potrivit The Guardian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Nicusor Dan, preferat de USR Bucuresti pentru Primaria Capitalei