SUA cer Liechtensteinului date despre americanii care ascund bani de Fisc

Statele Unite au cerut autoritatilor din Liechtenstein sa le furnizeze date despre fundatii care pot fi folosite pentru a ascunde bani ai cetatenilor americani de Fisc, potrivit Bloomberg, preluat de Mediafax.

Statul american vrea sa stie cate fundatii au fost infiintate de persoane cu imputernicire - avocati, contabili, consilieri financiari si manageri de active - pentru contribuabili americani, potrivit unei scrisori trimise de Departamentul Justitiei autoritatilor din principatul situat in Muntii Alpi.
Va urma o cerere "formala" catre persoanele imputernicite pentru activitati financiare, a afirmat Departamentul de Justitie.

"Cererea de documente de la imputernicitii din Liechtenstein este un important pas al anchetei, care va aduce lumina asupra rolului bancilor si bancherilor in afara principatului", se mentioneaza in scrisoarea institutiei americane, care asteapta un raspuns pana la 29 martie.

SUA investigheaza cel putin 11 firme cu activitati financiare, inclusiv Credit Suisse si Julius Baer Group, pentru ca ar fi ajutat americani sa-si ascunda banii de Fisc. Noile date se vor adauga informatiilor obtinute printr-un prorgram de amnistie, in urma caruia 38.000 de americani au scapat de judecata platind taxe restante si dezvaluind conturile offshore si bancherii care i-au ajutat.

Mai multe banci din Elvetia au incheiat acorduri amiabile cu statul american, platind sume chiar de sute de milioane de dolari, pentru a scapa de investigatii ca ar fi ajutat americani bogati sa evite plata taxelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri