Ratingurile Laiki (Cyprus Popular Bank) pentru datoriile pe termen lung si scurt au fost aduse la nivelul default (D), iar cele ale Bank of Cyprus la default restrictionat (RD), de la nivelul B, in urma pierderilor impuse deponentilor si creditorilor, potrivit unui comunicat al Fitch, noteaza Mediafax.

Calificativul Bank of Cyprus a fost adus la nivelul default restrictionat intrucat banca va continua sa functioneze, in timp ce Laiki va fi desfiintata, a explicat agentia de evaluare financiara.

Potrivit acordului de salvare financiara a Ciprului, Laiki, a doua mare banca din tara, va fi divizata intr-o "banca buna" si una "rea". In banca buna vor fi incluse depozitele garantate, de pana la 100.000 de euro, care vor fi apoi transferate la Bank of Cyprus. Banca rea va include activele neperformante si depozitele negarantate, de peste 100.000 de euro.

Citeste si:

"Agentia anticipeaza ca vor fi impuse pierderi considerabile, din cauza activelor neperformante ale Laiki", a avertizat Fitch.

Ratingul default restrictionat al Bank of Cyprus arata ca banca a inregistrat un default al unor obligatiuni, unui imprumut sau alte obligatii materiale, dar nu intra in lichidare si nu inceteaza operatiunile, cum este cazul Laiki.