"Bomba, descoperita ieri (marti) dupa-amiaza pe un teren apartinand cailor ferate germane situat in apropierea «portului din nordul» Berlinului (aproximativ 1,5 kilometri nord de Gara Centrala) urmeaza sa fie dezamorsata miercuri", a declarat un purtator de cuvant al politiei pentru AFP.

El a spus ca miza pe o dezamorsare catre ora locala 12.00 (13.00, ora Romaniei) a acestui dispozitiv exploziv lansat dintr-un un avion, in al Doilea Razboi Mondial. "Artificierii sunt antrenati, dar daca se intampla ceva atunci mor, deoarece artificierul se afla direct alaturi de bomba", a spus aceeasi sursa. "Bomba este, potrivit unor experti, de fabricatie ruseasca", a adaugat purtatorul de cuvant.

Casele situate in zona in care a fost decoperita bomba urmau sa fie evacuate, iar circulatia rutiera pe unele drumuri urma sa fie inchisa, a precizat purtatorul de cuvant, in urma unei reuniuni a unor experti pe aceasta tema, miercuri dimineata.

Caile ferate germane, Deutsche Bahn, au anuntat, printr-un comunicat, perturbari ale traficului feroviar, intre orele locale 10.00 (11.00, ora Romaniei) si 13.00 (14.00, ora Romaniei), vizand cateva zeci de trenuri regionale si de mare viteza.

Citeste si:

In schimb, traficul trenurilor locale nu urma sa fie afectat, a precizat compania. De asemenea, Gara Centrala din Berlin a ramas deschisa.

Potrivit agentiei germane de presa DPA, acest dispozitiv este de origine sovietica.

Dupa mai bine de 60 de ani de la sfarsitul razboiului, in subsolul german continua sa fie gasite numeroase bombe neexplodate - adevarate vestigii ale campaniilor intense de bombardament efectuate de Aliati asupra Germaniei naziste -, scoase la iveala cu ocazia infiintarii unor santiere in domeniul constructiilor.

Autoritatile apreciaza la aproximativ 3.000 numarul de bombe aflate in subsolul capitalei federale, Berlin.