Generalul Martin Dempsey, seful Statului Major american Interarme, si omologul sau sud-coreean, generalul Jung Seung-jo, urmau sa discute despre politica lor comuna fata de Coreea de Nord si despre alte subiecte in cadrul unei reuniuni anuale, pe 16 aprilie, potrivit Mediafax.

"Decizia de amana reuniunea a fost adoptata (...) din cauza situatiei speciale actuale a apararii noastre nationale", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Statului Major sud-coreean Interarme.

Coreea de Sud si-a exprimat ingrijorarea fata de o posibila provocare nord-coreeana in absenta pe teritoriul sud-coreean a sefului armatei sale, potrivit agentiei de presa sud-coreene Yonhap.

Peninsula Coreea se confrunta cu o reintensificare a tensiunii, dupa ce Phenianul a lansat cu succes o racheta cu raza lunga de actiune, in decembrie, considerata un test de racheta balistica, si a celui de al treilea test nuclear, in februarie.

Coreea de Nord, careia China ii este principalul aliat important, si-a anuntat intentia de a reporni un reactor nuclear oprit in 2007, in pofida rezolutiilor ONU care ii interzic orice program atomic, si a mobilizat doua rachete cu raza medie de actiune pe coasta de est.