Brandurile achizitionate vor fi produse, sub contract, de Bochemie, la fabrica din Bohumin.

Unilever va cumpara Savo, Biolit, Diffusil si alte branduri prin achizitia a 100% din actiunile subsidiarei Bochemie, HomeBrands. Tranzactia nu vizeaza activitatile Bochemie care au in vedere produse chimicale specifice, care isi vor continua activitatea fara schimbari.

“Unilever investeste constant in consolidarea brandurilor si este in cautarea unor oportunitati pe piata. Aceasta achizitie este valoroasa pentru noi, avand in vedere ca brandurile sunt foarte cunoscute si sunt pozitionate bine pe piata”, a declarat Florin Trandafirescu, director general Unilever Cehia si Slovacia.

Toate brandurile achizitionate vor continua sa fie disponibile in Cehia si Slovacia, precum si in Ungaria, Romania si pe alte piete din Europa Centrala si de Est.

Brandul Savo a aparut pe piata din Cehoslovacia in 1973.

Compania Bochemie are sediul in Bohumin, Cehia, unde lucreaza 450 de angajati. Grupul mai include EVM, producatorul din Ungaria de produse de ingrijiire a locuintei, si filialele din Slovacia, Polonia, Romania, Bulgaria si Rusia. Numarul total al angajatilor este 600.

Unilever este unul dintre cei mai mari producatori la nivel global de produse alimentare, produse de ingrijire a locuintei si produse de ingrijire personala, cu vanzari in peste 190 de tari.

Compania are 173.000 de angajati si a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 51,3 mld. euro.

Din portofoliul de branduri fac parte Knorr, Omo, Dove, Sunsilk, Hellmann’s, Lipton, Rexona / Sure, Wall’s, Lux, Rama, Ponds si Axe / Lynx.