Matthew Keys, in varsta de 26 de ani, a confirmat aceasta informatie prin intermediul unui mesaj pe Twitter: "Tocmai am inchis telefonul. Reuters m-a concediat, concedierea este efectiva incepand de astazi. Sindicatul nostru va protesta. Veti afla mai multe ceva mai tarziu", scrie Mediafax.

Un purtator de cuvant al agentiei Reuters a confirmat faptul ca Matthew Keys "nu mai face parte din companie", insa a refuzat sa faca alte comentarii.

Ministerul de Justitie a anuntat, luna trecuta, punerea sub acuzare a tanarului jurnalist, pentru comiterea, in statul California, a unor acte de piraterie online, realizate inainte de a se angaja la agentia Reuters. El risca o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare si o amenda de 250.000 de dolari.

Potrivit actului de acuzare, alcatuit de un juriu din Sacramento, Matthew Keys a furnizat membrilor grupului Anonymous parolele necesare pentru a se conecta la un server al grupului Tribune Co, proprietarul publicatiei Los Angeles Times, in decembrie 2010.

Citeste si:

El fusese concediat cu doua luni inainte din functia de producator web intr-un post de televiziune din Sacramento, KTXL FOX 40, detinut tot de grupul media Tribune Co.

Un pirat cibernetic a folosit parolele furnizate de Keys pentru a intra pe serverul Tribune cu scopul de a modifica un articol aparut pe site-ul cotidianului Los Angeles Times.

Matthew Keys a fost apoi angajat de agentia Reuters, in anul 2012, la peste un an de la faptele de care este acuzat in prezent.