Guvernul Japoniei a decis vineri sa permita operatorilor aerieni sa reia cursele cu avioanele 787, dupa instalarea unor sisteme de reducere a riscului incendiilor la bateriile litiu-ion, relateaza CNBC, citat de Mediafax.
Ministerul Transporturilor si-a dat acordul oficial in urma unei decizii similare a Administratiei Federale pentru Aviatie din Statele Unite.
"Am ajuns la concluzia nu este nicio problema in privinta deciziei institutiei de reglementare din Statele Unite. Credem ca vor fi luate toate masurile posibile pentru a preveni repetarea problemelor", a declarat ministrul japonez al Transporturilor, Akihiro Ohta.

In luna ianuarie au fost consemnate la sol 50 de avioane 787 Dreamliner la nivel mondial, dupa incenditii izbucnite la nivelul bateriilor a doua aeronave.

All Nippon Airways (ANA) a fost primul client al Boieng pentru 787 Dreamliner si are in dotare 17 astfel de aparate. Japan Ailines (JAL) detine sapte aeronave de acest tip.

Consemnarea la sol a acestor avioane a dus la anularea a sute de curse si la pierderi mari de venituri.

Administratia Federala pentru Aviatie din SUA a publicat joi un ordin online prin care a permis reluarea zborurilor avioanelor 787, dupa inlocuirea bateriilor problema cu altele imbunatatite de Boeing pentru reducerea riscului de incendiu.

Japonia a cerut companiilor ANA si JAL sa ia masuri suplimentare de siguranta, intre care instalarea unui sistem care permite monitorizarea tensiunii din baterii si testarea tuturor avioanelor 787. Un prim test de zbor ar putea avea loc duminica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri