Ministrul egiptean al Turismului, Hisham Zaazou, a declarat intr-o conferinta ca portul de bikini si consumul de alcool nu sunt interzise turistilor, chiar daca Egiptul este sub conducere islamica, informeaza Reuters.
Zaazou a declarat ca se asteapta ca numarul de turisti care vin in Egipt anul acesta sa creasca cu cel putin o cincime fata de anul precedent. "Portul de bikini in egipt este binevenit, iar bauturile alcoolice sunt puse la dispozitia vizitatorilor", a declarat ministrul in engleza, intr-o conferinta sustinuta in Emiratele Arabe Unite.

Aceste afirmatii vin ca raspuns la amenintarile unor grupuri musulmane radicale din tara, care au cerut interzicerea alcoolului si a expunerii femeilor in costume de baie inclusiv in statiunile turistice, potrivit Mediafax.

"Am avut discutii cu aceste grupari si acum ei inteleg importanta turismului in tara noastra, dar mai exista cativa indivizi contestatari, care nu sunt la putere", a adaugat ministrul, care nu este afiliat vreunei formatiuni politice.
Guvernul presedintelui islamist Mohamed Mursi a crescut taxele pe alcool in decembrie, dar a revenit asupra deciziei dupa ce aceasta masura a fost criticata de liberali si de cei din sectorul turistic.

Inaintea schimbarilor politice din Egipt, turismul aducea o zecime din bugetul Egiptului. In 2010, tara a fost vizitata de 14,7 milioane de turisti, care au adus incasari de 12,5 miliarde de dolari dar in 2011, numarul de turisti a scazut la 9,8 milioane, si incasarile, la 8,8 miliarde de dolari. Potrivit lui Zaazou, in 2012 s-a inregistrat o crestrere a numarului de turisti la 11,5 milioane si a incasarilor la 10 miliarde. In primul trimestru al lui 2013, aproximativ 3 milioane de turisti au vizitat Egiptul - inregistrand o crestere de 14,6 la suta fata de perioada anterioara.

Zaazou a declarat ca doreste ca turismul sa devina o prioritate nationala pentru Egipt si primul lucru pe care doreste sa il realizeze este cresterea numarului de turisti cu 20 la suta, anul acesta. In acest sens, in statiunile turistice din Egipt au fost instalate camere de luat vederi care transmit imagini in sistem "live streaming".

"Vrem sa le aratam oamenilor ca Egiptul este o tara sigura si singurul mod de a le arata asta este prin live streaming. Urmatorul pas ar fi ca aceste imagini sa fie aratate pe ecrane mari in Paris sau New York", a spus el.

Hisham Qandil, un tehnocrat fara afiliere politica, dar recunoscut pentru apropierea de islamisti, a fost numit la conducerea Guvernului dupa alegerea, in iunie 2012, a presedintelui Mohamed Morsi, provenit din randul Fratilor Musulmani. El lucreaza de mai multe zile la o remaniere limitata a cabinetului sau, care va fi anuntata in viitorul apropiat.

Dupa indepartarea de la putere a lui Hosni Mubarak, la inceputul lui 2011, sub presiunea unei revolte populare, climatul de securitate este puternic degradat in Egipt, unde au loc numeroase incidente provocate de catre infractori inarmati care profita de demobilizarile din cadrul politiei.

Aceasta tara a fost, de asemenea, teatrul unor multiple violente mortale cu caracter politic, mai ales in timpul manifestatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri