8 Mai 2013

INFOGRAFIC: Cum ar arata populatia lumii simplificata la 100 de persoane



Cati oameni au trait pe Terra de la inceputul acestei civilizatii? O simpla estimare statistica arata ca numarul celor care sau perindat pe aceasta planeta, incepand cu acum 50.000 de ani si pana in prezent, este de aproximativ 108 miliarde. Ultimele date indica faptul ca in 2011 populatia lumii numara nu mai putin de 6,9 miliarde de oameni.

Insa, infograficul urmator, realizat de Jack Hagley, propune o perspectiva interesanta printr-o "simplificare statistica" a populatiei lumii la numai 100 de persoane, bineinteles pastrand proportiile statistice actuale in ceea ce priveste anumiti indicatori, precum: alfabetizare, nutritie, varsta, religie sau accesul la resursele de apa (click pe infografic pentru marire).

De exemplu, daca in cazul in care intreaga lume ar fi formata doar din 100 de persoane, 17 dintre acestea nu ar fi capabile sa citeasca si doar 22 ar avea acces la un calculator. Dar chiar daca ar putea citi si ar detine un computer, doar cinci dintre acestea ar putea intelege limba engleza si poate doar una limba romana. Din fericire, lumea nu este compusa din doar 100 de oameni.



Citeste si