Grupul de firme Gaz Sud - Grup Dezvoltare Retele (GDR), detinut de fondul ceh de investitii PPF Investments, estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de circa 16 milioane de euro si ca va trece pe profit, cu un castig operational de peste doua milioane de euro.

In primele patru luni grupul de firme a avut afaceri de peste sapte milioane de euro, in urcare cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit operational de 1,5 milioane de euro, fata de indicatorul EBITDA de circa 300.000 euro din ianuarie-aprilie 2012, scrie Mediafax.

"Pe fondul acestor cresteri, compania estimeaza ca pana la sfarsitul anului cifra de afaceri va fi de circa 16 milioane de euro, iar profitul operational va depasi 2 milioane de euro. 2013 este, de altfel, primul an dupa 2008 in care compania inregistreaza profit", se arata intr-un comunicat al Gaz Sud - GDR.

Evolutia indicatorilor a fost determinata de dezvoltarea activitatilor de trading si furnizarea unor servicii conexe de executie, precum bransamente sau instalatii de utilizare.

Cele doua firme au fost infiintate in 2001 si au ca obiect de activitate distributia, comercializarea combustibililor gazosi, dezvoltarea retelelor de distributie a gazelor naturale si a serviciilor conexe. Acestea opereaza o retea de distributie de aproximativ 700 km, in zone limitrofe Bucurestiului si in orase precum Rosiorii de Vede si Siret.

Portofoliul de contracte a crescut, compania avand 22.500 de clienti, fata de 22.000 la inceputul anului, insa pe fondul unui consum in scadere semnificativa fata de anii anteriori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Business-ul cu vehicule comerciale al Cefin Trucks a depășit 60 mil. euro
Setari Cookie-uri