In ciuda mai multor ani de austeritate, cel mai bine platiti CEO la nivel european sunt din Italia si Spania, potrivit unui studiu realizat pe baza datelor Federatia Angajatilor Europeni.
Astfel, comparand doar salariile de baza, fara bonusuri sau alte beneficii, din studiu reiese ca executivii cu activitate in companii multinationale din Italia sunt cel mai bine platiti din Europa, cu o remuneratie medie de 953 de euro pe ora, ceea ce inseamna un salariu de 1,86 milioane de euro pe an, scrie Financial News.

Pe locul al doilea se situeaza managerii din Spania, cu o medie salariala de 788 euro pe ora, echivalentul unui salariu anal de 1,54 milioane de euro.

In Suedia, executivii pot ajunge sa castige 727 euro pe ora, in Danemarca 650 euro pe ora si 632 euro pe ora in Elvetia.

Regatul Unit al Marii Britanii este pe locul al saselea in Europa dupa remuneratia incasata de executivii din companie, cu o medie de 580 euro pe ora si un total de 1,13 milioane de euro anual.

Robin Chater, seful Federatiei Angajatilor Europeni, explica plasarea UK doar pe locul sase prin valorile importante ale bonusurilor si beneficiilor pe care le primesc managerii britanici.

La polul opus, cel mai prost platiti CEO din companii la nivel european sunt in Moldova, cea mai saraca tara a Europei. Executivii din Moldova sunt platiti in medie cu 32 euro pe ora, echivalentul a 62.400 euro pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri