"Ne-am pastrat rabdarea pana acum, dar rabdarea a ajuns la capat. Lansez un ultim avertisment mamelor, tatilor. Va rog, retrageti-va copiii de acolo", a declarat Erdogan intr-un discurs sustinut, la Ankara, in fata unor primari din cadrul formatiunii sale, AKP, rezultata dintr-o miscare islamista.

"Nu mai putem astepta prea mult, pentru ca Parcul Gezi nu apartine fortelor care il ocupa. El apartine tuturor", a adaugat premierul.

"Ii indemn pe fratii mei aparatori ai mediului sa nu ne mai intristeze atat de mult. Lasati-ne sa curatam parcul, pentru a-l restitui adevaratilor sai proprietari (...), locuitorii Istanbulului", a insistat seful Guvernului.

Citeste si:

In discursul sau, Erdogan a confirmat totodata ca doreste sa consulte populatia asupra proiectului de amenajare a Pietei Taksim si Parcului
Gezi. Anuntul desfiintarii acestuia a declansat manifestatiile, pe 31 mai.

"Municipalitatea poate sa isi consulte locuitorii la nivelul cartierului Beyoglu (unde se afla parcul) sau a intregului Istanbul (...). Nu exista vreun impediment legal", a declarat el, raspunzand manifestantilor, care au afirmat ca un referendum pe aceasta tema nu este legal.