Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a reprosat presedintelui rus, Vladimir Putin, cu ocazia inaugurarii unei expozitii la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg, ca printre obiectele expuse se numara artefacte furate de Armata Rosie din Germania nazista, scrie site-ul ziarului Huffington Post, citat de Mediafax.
Inaugurarea expozitiei, vineri dupa-amiaza, la Sankt-Petersburg, a fost eclipsata de schimburile reci de replici dintre Angela Merkel si Vladimir Putin.

Angela Merkel a tinut sa remarce ca multe dintre obiectele expuse au fost aduse din Germania. "Suntem foarte fericiti sa le putem vedea pe toate aici. Vom continua dialogul asupra tuturor aspectelor legate de bunurile de valoare aduse din Germania", a adaugat Merkel, conform agentiei Interfax.

Insa tonul declaratiilor cancelarului german a fost mult mai bland decat se intentiona. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului german, Angela Merkel intentiona sa ceara, in discursul din deschiderea expozitiei, returnarea tuturor obiectelor de arta, in conformitate cu legislatia internationala.

Intr-o conferinta de presa anterioara, Vladimir Putin evitase sa ofere un raspuns concret in legatura cu returnarea obiectelor de arta luate de trupele sovietice in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial. "Este o chestiune foarte sensibila pentru societatile civile din ambele tari. Prin urmare, daca vrem sa inregistram progrese, nu ar trebui sa amplificam problema, ci sa cautam o modalitate de rezolvare a acesteia. Doar ca acum nu prea este momentul initierii discutiilor pe aceasta tema", a subliniat Putin, in contextul in care exista rusi revoltati de daunele provocate in timpul razboiului colectiilor de arta sovietice.

Expozitia de la Muzeul Hermitage din Sankt-Petersburg - intitulata "Epoca de Bronz: O Europa fara frontiere" - include o celebra colectie de obiecte de aur preistorice descoperite in Brandenburg (Germania), in anul 1913.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri