Astfel, Trimet a anuntat sambata ca va prelua 65% din actiunile societatilor aflate in dificultate, restul de 35% revenind EDF. Valoarea tranzactiei nu a fost anuntata public.

Cele doua companii s-au angajat la investitii de 200 milioane euro pentru modernizarea celor doua uzine, care ar fi urmat sa fie inchise de grupul anglo-australian Rio Tinto deoarece in prezent nu sunt profitabile.

Guvernul francez, care a intermediat preluarea, a profitat de moment pentru a reafirma ca Franta ramane atractiva pentru investitori, iar industria nationala are un vitor.

"Aceasta operatiune mentine capacitatea de productie de aluminiu in Franta, cruciala pentru tara si pentru industria energetica", a declarat premierul francez Jean-Marc Ayrault.

Guvernul francez incearca sa revigoreze economia, care a intat in recesiune in acest an. Somajul este la maximul ultimilor 15 ani, de 10,9%, si se mentine la cote ridicate inca din 2009.

Ayrault a adaugat ca BPI, banca de investitii a statului francez, ar putea prelua in viitor o participatie minoritara la parteneriatul Trimet-EDF.