Investitiile, planificate pentru 2013-2018, vor imbunatati competitivitatea exportatorilor si vor alimenta cresterea economica, a declarat presedintele tarii, Enrique Pena Nieto.

Planul foarte ambitios include investitii ale statului, dar si ale companiilor private, in transporturi, comunicatii, precum si compania petroliera de stat Pemex, cea de electricitate si cea de furnizare de apa potabila.

"Cu o infrastructura mai buna, investitii mai mari si reforme ample, tara noastra va putea creste la potentialul maxim", a spus Nieto, adaugand ca infrastructura trage in jos competitivitatea tarii.

Presedintele nu a detaliat cheltuielile din sectorul energetic, dar a afirmat ca fonduri de 582 miliarde de pesos (46 miliarde de dolari) vor fi alocate pentru transporturi, iar 700 miliarde de pesos (55 miliarde de dolari) pentru telecomunicatii.

Investitiile ar putea fi chiar si mai mari daca legislativul Mexicului aproba un plan de reformare a sistemului de taxe in septembrie, a adaugat presedintele.