Mexic a prezentat un plan pe sase ani vizand investitii de 4.000 de miliarde de pesos (316 miliarde de dolari) pentru constructia a mii de kilometri de drumuri si cai ferate, dezvoltarea infrastructurii telecom si modernizarea porturilor, potrivit cotidianului britanic Financial Times, citat de Mediafax.
Investitiile, planificate pentru 2013-2018, vor imbunatati competitivitatea exportatorilor si vor alimenta cresterea economica, a declarat presedintele tarii, Enrique Pena Nieto.

Planul foarte ambitios include investitii ale statului, dar si ale companiilor private, in transporturi, comunicatii, precum si compania petroliera de stat Pemex, cea de electricitate si cea de furnizare de apa potabila.

"Cu o infrastructura mai buna, investitii mai mari si reforme ample, tara noastra va putea creste la potentialul maxim", a spus Nieto, adaugand ca infrastructura trage in jos competitivitatea tarii.

Presedintele nu a detaliat cheltuielile din sectorul energetic, dar a afirmat ca fonduri de 582 miliarde de pesos (46 miliarde de dolari) vor fi alocate pentru transporturi, iar 700 miliarde de pesos (55 miliarde de dolari) pentru telecomunicatii.

Investitiile ar putea fi chiar si mai mari daca legislativul Mexicului aproba un plan de reformare a sistemului de taxe in septembrie, a adaugat presedintele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri