Atac la paradisuri fiscale: multinationalele trebuie sa platesca taxe adecvate

Germania va sustine la reuniunea statelor membre G20 din aceasta saptamana, la Moscova, un plan pentru oprirea practicilor multinationalelor de a-si transfera profiturile in paradisuri fiscale, a declarat ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble.

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) va prezenta la reuniunea G20 un plan care prevede combaterea evaziunii fiscale, a declarat WolfgangSchaeuble (foto) intr-un interviu pentru Reuters, preluat de cotidianul New York Times.

"Si multinationalele trebuie sa plateasca taxe adecvate, iar asta trebuie sa o faca acolo unde sunt active economic. Planul OCDE, in varianta aflata pe masa la Moscova, ar aduce schimbari majore", a declarat ministrul, noteaza Mediafax.

O varianta preliminara a planului OCDE obtinuta de Reuters arata ca organizatia a identificat deja un numar de practici de transfer al profitului si vizeaza schimbari specifice ale regulilor internationale in privinta taxelor in unul sau doi ani.

Taxele platite de companii au devenit un subiect fierbinte in multe tari afectate de masuri de austeritate, dupa ce presa internationala a scris despre modurile in care multinationalele isi reduc taxele, in timp ce pentru populatie acestea sunt majorate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri