Mananca mai putina carne, bea apa de la robinet si vinde mobilierul vechi – acestea sunt sfaturile pe care le ofera reprezentantii unui centru de locuri de munca din Germania. Brosura care contine aceste sfaturi pentru someri a fost aspru criticata, scrie The Telegraph.
Ponturile sunt incluse intr-o brosura cu benzi desenate numita "Familia Fischer" care a fost publicata intr-un centru dedicat celor in cautarea unui loc de munca din Pinneber, Germania.

In brosura este prezentat tatal, Knut Fischer, un functionar in varsta de 51 de ani, care se confrunta cu reducerea beneficiilor, la un an si jumatate de la intrarea in somaj.

Una dintre scene arata cum membrii familiei discuta despre cum pot economisi bani, iar una dintre solutii pare a fi sa nu manance carne timp de o saptamana. Fiica lui Knut Fischer afirma “Oricum voiam sa devin vegetariana”.

Intr-o alta ipostaza mama este la cumparaturi in supermarket, iar aici o prietena o sfatuieste sa nu mai cumpere apa imputeliata, ci sa consume de la robinet.

Brosura se adreseaza unei categorii de beneficiari de ajutoare sociale pe termen lung. Acestea sunt acordate somerilor, fiind insa mai mici decat ajutoarele de somaj primite imediat dupa ce angajatul ramane fara un loc de munca.

Un purtator de cuvant al asociatiei Caritas din landul Schleswig-Holstein, o organizatie de caritate catolica, a spus ca ideea de a oferi sfaturi de economisire este buna, insa ar fi mai eficienta daca ar corespunde cu realitatea si i-ar lua in serios pe potentialii cititori.

In cele din urma, povestea familiei Fisher are un final fericit, si il arata pe domnul Fischer gasindu-si un loc de munca la o fabrica de prelucrare a metalelor.

Ce sfaturi mai ofera brosura:

1. Nu mergeti la cumparaturi daca va este foame. Veti ajuge sa cumparati mai mult decat puteti manca.
2. Nu lasati aparatele electronice pe stand-by.
3. Cumparati detergentii marca proprie a supermaketurilor. Sunt mai ieftini decat cei ai brandurilor cunoscute.
4. Economisiti apa prin instalarea de echipamente moderne la toaleta.
5. Faceti dus, nu baie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri