Somajul din Spania a scazut in trimestrul al doilea pentru prima data in ultimii doi ani, de la 27,2% in primele trei luni ale anului la 26,3%, nivel care evidentiaza insa situatia dificila a celei de-a patra mari economii din zona euro.

Economia Spaniei are probleme, insa acestea nu sunt la fel de grave precum cele ale altor tari din zona euro care au primit ajutor financiar, precum Grecia si Portugalia, relateaza Mediafax.

In Spania, locurile de munca au reprezentt una dintre principalele probleme ale economiei, potrivit agentiei Reuters, citate de cotidianul New York Times.

Rata somajului a crescut constant din 2011, iar din 2008, an in care s-a declansat criza finaciara globala iar piata imobiliara s-a prabusit, circa 3,8 milioane de persoane au intrat in randul somerilor.

Spania a primt ajutor financiar de la statele zonei euro pentru a-si stabiliza sectorul bancar, dupa ce institutiile de credit au fost afectate puternic de colapsul pietei imobiliare. Pana in prezent, bancile spaniole au primit 42 de milioane de euro de la statele zonei euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rata somajului in UE, la cel mai redus nivel din ianuarie 2000
Setari Cookie-uri