Lloyd Blankfein, presedinte si CEO al Goldman Sachs, spune ca recesiunea l-a invatat sa accepte faptul ca cel mai negru scenariu pe care il poti avea in minte se va intampla cu siguranta la un moment dat, scrie Business Insider.

"Chiar daca unele evenimente par ca nu vor avea loc niciodata, imposibilul se va intampla cu siguranta la un moment dat. Definitia infinitului este legata de faptul ca daca astepti suficient de mult totul se poate intampla", a spus Blankfein, cel care conduce Goldman Sachs din anul 2006.

In opinia sa, cea mai mare problema din timpul crizei financiare care a debutat in anul 2008 a fost legata de faptul ca oamenii de rand nu credeau in colapsul preturilor din sectorul imobiliar.

"Odata ce te gandesti ca un lucru nu este posibil si toti ceilalti iti impartasesc punctul de vedere, oamenii isi modifica in asa fel comportamentul incat lucrurul respectiv se intampla", explica seful Goldman Sachs.

Lloyd Blankfein a fost anul trecut cel mai bine platit bancher din lume, cu un pachet salarial de 21 milioane de dolari, in crestere cu 75% fata de anul precedent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
VIDEO: Tesla Model 3, cel mai bun punctaj la testele americanilor