Guvernul elen ia in calcul reducerea TVA la cumparaturile prin card, pentru a stimula aceasta modalitate de plata, care permite statului o monitorizare mai buna a tranzactiilor si limitarea evaziunii fiscale, potrivit cotidianului elen Kathimerini, scrie Mediafax.
Rata TVA din Grecia se situeaza in prezent la 23%.

Planul Ministerului de Finante vizeaza incurajarea folosirii cardurilor inclusiv pentru achizitiile cu valoare mica, practica comuna in alte tari din Uniunea Europeana.

Masura privind TVA redus la achizitiile prin card va fi, probabil, inclusa intr-un proiect de lege mai amplu, pentru incurajarea investitiilor, care va fi transmis parlamentului in septembrie.

Grecia a anuntat recent reducerea incepand din august a TVA pentru restaurante, baruri si cafenele, de la 23% la 13%, cu scopul de a incuraja turismul, aceasta fiind prima scadere a unei taxe acceptata de troica creditorilor internationali ai guvernului.

Premierul elen, Antonis Samaras, a avertizat ca proprietarii de restaurante, baruri si cafenele trebuie sa emita bonuri fiscale, intrucat daca evaziunea fiscala persista, TVA va creste din nou. In cazul in care masura se dovedeste un succes, ar putea urma si alte reduceri de taxe, a spus el.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri