Ministerul sud-coreean al Energiei sfatuieste administratiile publice sa inchida climatizarea sau sa prefere scarile in locul ascensoarelor, pentru a economisi energie, dupa inchiderea a doua centrale, relateaza Mediafax care citeaza AFP.
Centrala Dangjin III, cu o capacitate de 500 de megawati, a fost oprita si nu ar trebui repusa in functiune mai devreme de o saptamana din cauza problemelor tehnice, a anuntat un purtator de cuvant al distribuitorului de electricitate Korea Power Exchange (KPE).
O alta centrala, cea din Seocheon, care functioneaza tot pe carbune, s-a oprit timp de o ora, luni dimineata, si functioneaza doar la jumatate din capacitate, ceea ce inseamna in total 200 de megawati, a adaugat purtatorul de cuvant.
"Facem fata unei crize energetice care va fi probabil cea mai grava", a declarat ministrul Comertului, Industriei si Energiei Yoon Sang-Jick, in timp ce Coreea de Sud este traversata de un val de caldura si mai multe reactoare ale centralelor sale nucleare au fost oprite.
Ministrul a cerut uzinelor, persoanelor particulare si magazinelor sa isi limiteze consumul de electricitate in cursul urmatoarelor zile.
Nivelul considerat necesar pentru asigurarea furnizarii fara probleme a energiei electrice in toata tara este de patru gigawati. Daca rezervele nationale coboara sub doi gigawati, este declansata automat o alerta, care le cere administratiilor publice sa inchida climatizarea, luminile si toate aparatele electrice neesentiale, precum fantanile cu apa potabila.
Aceasta alerta nu a fost declansata, dar Ministerul Energiei a cerut deja punerea in functiune a unor masuri, calificand situatia drept o "urgenta extrema".
Ministerul va consolida supravegherea centrelor comerciale, care nu trebuie sa incerce sa aduca temperatura la interior sub 26 de grade.
Temperaturile mai ridicate decat normalul acestei veri si inchiderea mai multor reactoare nucleare (sase din totalul de 23) au provocat o crestere a consumului de electricitate in timp ce oferta este in scadere.
In urma cu doi ani, intreruperile de electricitate provocate de scaderea brusca a rezervelor a afectat sase milioane de locuitori si companii si a blocat aproximativ 3.000 de persoane in ascensoare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri