Bo, un caine de apa portughez, a venit sa locuiasca cu familia Obama la putin timp dupa ce aceasta s-a mutat in resedinta presedintilor americani, in 2009, concretizand astfel o promisiune facuta de Barack Obama fiicelor sale in seara alegerilor prezidentiale din noiembrie 2008.
Insa lui Bo, un mascul, ii lipsea compania, a afirmat purtatoarea de cuvant a primei doamne a tarii, Michelle Obama, pe site-ul Casei Albe.

Noua sosita, Sunny, o femela de un an, un exemplar din aceeasi rasa ca si Bo, "este o sora mai mica perfecta: este plina de energie si de afectiune", a adaugat aceeasi purtatoare de cuvant, Hannah August.

Potrivit aceleiasi surse, familia Obama i-a pus numele Sunny ("optimista", "fericita"), "datorita personalitatii ei vesele".

Citeste si:

Presedintia americana a insotit acest anunt cu mai multe fotografii pe diversele sale canale de comunicare si pe retelele de socializare, dar si cu o inregistrare video cu cei doi catei care se jucau pe peluza de la Casa Alba.

Atunci cand Bo a ajuns la Casa Alba, familia Obama a explicat ca a ales un caine de apa portughez pentru ca fiica lor cea mica, Sasha, in varsta de 12 ani, sufera de alergii, iar parul acestei rase canine rare nu provoaca crize alergice.