Astfel sumele determinate ca taxe si impozite de fiscul american (Internal Revenue Service, IRS) nu corespund valorilor comunicate de cei care administreaza averea lasata de Michael Jackson, scrie Mediafax.

Jackson a murit pe 25 iunie 2009, chiar in perioada in care se depun declaratiile de venituri. Beneficiarii averii lui sunt mama sa, Katherine Jackson, cei trei copii ai cantaretului - Paris, Prince Michael si Prince Michael II, cunoscut si ca "Blanket", a caror custodie este impartita de bunica si un var al lor, TJ - si mai multe organizatii caritabile.

Avocatul John Branca si producatorul muzical John McClain au fost numiti administratori ai fondului, intr-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp inainte de a muri.

Citeste si:

In declaratia de venituri din 2009 figura suma de 7 milioane de dolari ca taxe si impozite pe averea de atunci a artistului.

In mai anul acesta, IRS a trimis un ordin pentru plata unor taxe in valoare de 505,1 milioane de dolari si penalizari de 196,9 milioane de dolari, potrivit unor documente oficiale.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, in 2009, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului sau personal Conrad Murray. Medicul a fost condamnat, in noiembrie 2011, la patru ani de inchisoare pentru omucidere involuntara, dar ar putea fi eliberat pentru buna purtare peste doua luni.