Miliardarul american Donald Trump este acuzat de fraudarea mai multor studenti care au urmat cursurile unui institut pe care acesta il patroneaza, procurorii solicitand plata unor despagubiri de 40 milioane de dolari, potrivit CNN.

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, sustine ca Trump s-a folosit de statutul de vedeta pentru a atrage studenti la scoala sa de investitii, Trump Entrepreneur Initiative, cu promisiunea ca miliardarul ar fi implicat in elaborarea programei scolare si in recrutarea instructorilor, conform Mediafax.

"Monetizand statutul de vedeta, Trump a aparut in mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii sa plateasca zeci de mii de dolari pe care nu ii aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit", a declarat Schneiderman intr-un comunicat preluat de CNN.

Procurorul solicita 40 milioane de dolari de la Trump, banii reprezentand amenzi si sumele necesare pentru despagubirea persoanelor inscrise la cursurile promovate de miliardar.

Trump a reactionat pe Twitter, calificandu-l pe Schneider drept "categorie usoara". El sustine ca 98% dintre studentii care au urmat cursurile au fost multumiti.

Avocatul lui Trump, Michael Cohen, totodata vicepresedinte executiv la Trump Organization, a declarat ca procesul "nu are niciun fundament si nu reprezinta decat publicitate ieftina, folosita de Schneiderman pentru a distrage atentia de la performantele proaste pe care le-a avut in functie".

Trump Entrepreneur Initiative a fost redenumita in 2010 din Trump University, dupa ce autoritatile au interzis utilizarea termenului "universitate" fara autorizatiile si avizele aferente. Investigatia procurorului general a inceput in anul 2011 si se refera la mai multe companii care ofera servicii de educatie.

Un grup de fosti studenti din California au actionat de asemenea in justitie scoala lui Donald Trump pentru reclama falsa. Intr-un proces colectiv inceput in 2010, studentii sustin ca au fost convinsi, prin promisiuni false, sa cheltuiasca mii de dolari pe workshop-uri si mentorat.

Scoala lui Trump ofera cursuri de imobiliare, managementul activelor, antreprenoriat si acumularea averii. Preturile pornesc de la aproximativ 1.500 de dolari pentru un workshop de 3 zile si ajung la 35.000 de dolari pentru un pachet complet.

Pentru promovare, institutia se bazeaza in principal pe numele patronului, si nu pe rezultatele obtinute. Cu o avere estimata la 3,2 miliarde de dolari, Trump este pe locul 128 in topul Forbes al miliardarilor americani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Trump a aprobat un atac asupra Iranului, dar apoi a suspendat ordinul