Avioane de vanatoare trimise in Cipru: precautie sau actiune in Siria?

Sase avioane de vanatoare din cadrul fortelor aeriene (RAF) au fost trimise in Cipru, ca "masura de precautie in vederea protejarii intereselor britanice", a anuntat Ministerul britanic al Apararii, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Sase avioane de vanatoare (Eurofighter de tip) Typhoon din cadrul RAF sunt mobilizate in aceasta (miercuri) dimineata la Akrotiri, in Cipru. Este o simpla masura de prudenta si de precautie menita sa protejeze interesele Marii Britanii si sa apere zonele noastre de suveranitate intr-o perioada de tensiuni sporite in regiune", precizeaza ministerul intr-un comunicat.

"Nu sunt mobilizate pentru a lua parte la o actiune militara impotriva Siriei", adauga ministerul, precizand ca actiunea lor este exclusiv "defensiva" si se inscrie in cadrul unei misiuni "aer-aer".

"Premierul a fost clar asupra faptului ca nicio decizie nu a fost luata in ceea ce priveste reactia noastra, iar Guvernul a anuntat ca va avea loc un vot in Camera Comunelor inaintea vreunei interventii militare", a reafirmat ministerul.

Deputatii britanici urmeaza sa se pronunte joi seara asupra unei motiuni guvernamentale care indeamna la condamnarea folosirii armelor chimice de catre regimul sirian si care sa aprobe principiul unei interventii militare. Aceasta va necesita cel putin un al doilea vot in Camera Comunelor inainte sa aiba loc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri