Criza economica, care a dus la o rata record a somajului de 27,6%, face ca muncitorii eleni sa fie atat de speriati ca isi vor pierde slujbele incat 1,1 milioane dintre ei muncesc fara sa fie platiti cu lunile sau chiar deloc, relateaza portalul Greek Reporter.

Datele provin de la Inspectoratul Muncii, care a constatat ca numai 700.000 din 1,8 milioane de angajati in sectorul privat isi primesc salariile la timp, noteaza Mediafax.

Institutia nu a precizat daca firmele profita de criza pentru a intarzia salariile sau sa nu le plateasca deloc si nici ce ar trebui facut in legatura cu incalcarea legislatiei muncii.

Intarzierea platilor variaza intre trei si 12 luni, iar unii angajati suspecteaza ca nu vor fi platiti deloc si ca guvernul nu va face nimic in aceasta privinta.
In acest an, 1 milion de angajati nu au beneficiat de concedii platite.

Datele arata ca in pofida legilor in vigoare si a amenzilor ocazionale aplicate companiilor care nu le respecta, plangerile din partea angajatilor sunt foarte rare, din cauza fricii ca vor fi concediati, dar si a faptului ca este mult mai ieftin pentru firme sa plateasca amenzile decat personalul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iancu Guda: Uitati, 6% din PIB pentru educatie este imposibil!