Europa sta pe "o bomba cu ceas demografica" din cauza somajului record in randul tinerilor, combinat cu imbatranirea populatiei, a avertizat, la summit-ul G20 de la Sankt Petersburg, directorul general al Organizatiei Mondiale a Muncii (OMM), Guy Ryder.

Ryder considera ca liderii politici nu fac destul pentru a rezolva aceasta problema complexa.

"Daca nu ii aduci pe acesti tineri in campul muncii ai de-a face cu o bomba cu ceas din punct de vedere demografic. Somajul in randul tinerilor este dublu sau triplu fata de nivelurile normale si trebuie sa gasim rapid locuri de munca, din foarte multe motive", a declarat oficialul pentru CNBC.

El a adaugat ca spera ca problema somajului sa nu fie eclipsata la summit-ul G20 de dezbaterile privind situatia din Siria, care vor domina agenda reuniunii din acest an a liderilor celor mai mari economii ale lumii.

"Trebuie sa stam cu ochii pe problema locurilor de munca. Trebiue sa avem in vedere ca liderii prezenti aici reprezinta tari cu un total de 93 de milioane de someri, cifra care creste in pofida opiniei ca iesim din criza", a continuat Ryder.

Somajul din Europa s-a mentinut in iulie la nivelul record de 12,1%, iar in tari precum Grecia si Spania cifra depaseste 26%. Somajul in randul tinerilor se apropie de 25% la nivelul UE si trece de 50% in statele afectate de criza din sudul zonei euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri