"Un membru al echipei de protectie a lui Peer Steinbrück a aflat despre existenta unei scrisori anonime de santaj si a depus o plangere la politia din Bonn (vest), unde se afla domiciliul lui Steinbrück", a declarat pentru AFP o purtatoare de cuvant a politiei criminalistice, confirmand informatiile aparute in cotidianul Bild, scrie Mediafax.

Potrivit Bild, necunoscutul afirma, in scrisoarea adresata sotiei candidatului, ca locuieste de mai multi ani cu o filipineza care ar fi fost angajata pe "durata limitata", la negru si in timp ce se afla ilegal in Germania, la domiciliul privat al lui Steinbrück din Bonn, in urma cu 14 ani.

"Va trebui sa il convingeti discret pe sotul dumneavoastra sa isi retraga candidatura din motive personale inainte de 10 septembrie", ar fi scris acesta, potrivit Bild.

Gertrud Steinbrück, sotia liderului social-democrat, a explicat pentru Bild ca a existat intr-adevar o filipineza, care era angajata de mama sa si care venea sa o ajute la curatenie o data pe sapamana, in 1999.

Economia Romaniei a fost cea...
Citeste si: Romania, model de insucces! Care este greseala in care persistam?

Ea a adaugat ca a refuzat sa o angajeze la negru atunci cand ambasada s-a mutat la Berlin si cand sotul acesteia si-a pierdut locul de munca, privand-o de protectie sociala si titlu de sejur. Ea i-ar fi platit atunci echivalentul a 250 de euro drept compensatie.

"Faptul ca sotul meu este victima santajului la 14 ani de atunci este o infamie si acest lucru ma sidereaza", a conchis ea.