"Pregatirile progreseaza", a declarat un oficial guvernamental pentru Financial Times. Anuntul oficial ar putea fi publicat saptamana viitoare, insa guvernul nu a luat inca o decizie finala, scrie Mediafax.

Executivul nu pare sa se lase descurajat de amenintarile cu greve venite din partea Sindicatului Lucratorilor in Comunicatii, care intentioneaza sa convoace membrii la vot privind revendicari de cresteri salariale si asigurarea locurilor de munca, in incercarea de a impiedica privatizarea.

Ministrul Finantelor, George Osborne, va privatiza in curand si participatia de 41% a statului la Lloyds Banking Group, preluata printr-o infuzie de capital in timpul crizei financiare. Privatizarea Lloyds este evaluata la 5 miliarde lire (6 miliarde euro).

Listarea Royal Mail, compania nationala de posta fondata la inceputul secolului XVI, ar putea avea loc la mijlocul lunii octombrie, noteaza FT.

FAN Courier: afaceri de peste...
Citeste si: FAN Courier: afaceri de 166 MIL. euro si 6.900 de angajati in 2019

Guvernul a anuntat anterior ca vrea sa vanda o participatie majoritara la companie, insa nu a precizat marimea pachetului care va fi scos pe piata.

Royal Mail are 150.000 de angajati, carora li s-a promis o participatie de 10%, echivalentul a 2.000 de lire pentru fiecare angajat, daca se va obtine un pret care sa evalueze compania la 3 miliarde lire sterline.

Listarea la bursa ar fi insotita de o oferta retail destinata publicului larg, astfel ca populatia va putea cumpara actiuni la Posta fie prin intermediul brokerilor, fie direct de la guvern, care va crea o pagina de internet in acest scop.

Se anticipeaza ca publicul va prelua cel putin un sfert din actiunile care vor fi scoase la vanzare.

De ce nu sunt motivati...
Citeste si: De ce nu sunt motivati angajatii?

Performantele financiare ale Royal Mail s-au imbunatatit semnificativ in ultima perioada. Compania a inregistrat in ultimul an fiscal incheiat un profit inainte de taxe de 324 milioane lire sterline (384 milioane euro), in urcare cu 60%, iar veniturile au avansat cu 5%, la 9,15 miliarde lire (10,8 miliarde euro).

Ce opinie aveti? Credeti ca ar fi oportun din punct de vedere economic ca statul sa privatizeze Posta Romana? Wall-Street.ro sustine privatizarea ca solutie de salvare a companiilor de stat ineficiente.