Bashar al-Assad nu ar fi aprobat personal atacul chimic din 21 august de la periferia Damascului, care a provocat moartea a 1.400 de persoane, potrivit interceptarilor armatei germane dezvaluite de Bild duminica, relateaza AFP.

Oficiali de rang inalt ai armatei siriene "cer periodic, de aproximativ patru luni, atacuri chimice la palatul prezidential din Damasc (dar) aceste solicitari au fost refuzate mereu, iar atacul din 21 august nu ar fi fost de fapt aprobat personal de Bashar al-Assad", scrie Bild am Sonntag, citat de Mediafax.

Editia de duminica a cotidianului german se bazeaza pe interceptarile efectuate de o nava spion a armatei germane, Oker, stationata in apropierea coastelor siriene.

De altfel, Bild am Sonntag scrie ca presedintele serviciilor secrete germane, Gerhard Schindler, a afirmat recent in fata Comisiei pentru Aparare din Parlamentul german ca Assad putea sa se mentina multa vreme in functie.

Sangerosul razboi civil din Siria "ar putea sa dureze ani intregi", ar fi afirmat el.

Citeste si:
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria
Liderul Statului Islamic, Abu...

In plus, Inspectorul general al armatei germane, Volker Wieker, ar fi explicat in fata aceleiasi comisii, ca influenta Al-Qaida in cadrul rebeliunii creste rapid.

Armata siriana libera, sustinuta de Occident, a pierdut controlul militar si afluenta dezertorilor din armata regulata care i se alatura este acum nula, in special pentru ca fortele apropiate de Al-Qaida i-ar impusca.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Turcia nu poate face fata unui val de migranti din Siria