Detinerea unei insule private, considerata ca o frantura de paradis, este vazuta de mult timp drept simbolul suprem al bogatiei si faimei, dar situatia pare sa se schimbe pentru ca tot mai multi bogati ai lumii opteaza sa inchirieze una, in loc sa arunce cu banii pe o astfel de achizitie, conform Mediafax.

Dezvoltarea turismului pe insule private este o tendinta relativ recenta, a declarat Farhad Vladi, broker de insule private, citat de CNBC.

"Tot mai multi oameni opteaza pentru insule ca destinatie de vacanta, in loc sa detina una. Se pare ca in special generatiile mai tinere sunt mai interesate sa experimenteze decat sa cumpere", a spus Vladi, proprietarul Vladi Private Islands.

In 40 de ani de activitate, Vladi Private Islands a fost implicata in vanzarea a 2.400 de insule, dar in ultimul deceniu compania a intermediat 26.000 de inchirieri de insule.

Punctul sau de vedere este sustinut si de Chris Krolow, CEO al Private Islands, care detine site-ul imobiliar Private Islands Online.
"Vedem un interes sporit pentru inchirieri. Sunt oameni care vor sa isi petreaca vacanta intr-un loc diferit, uneori pentru doua saptamani, alteori pentru doua luni", a spus Krolow.

Citeste si:
Covid-19 | Ebury România ajută la achiziția de echipamente medicale
Ebury România ajută la...

Cea mai populara este inchirierea cu totul a unei insule de catre un client.

Ca raspuns la cresterea cererii, proprietarii de insule, de la familii si pana la celebritati ca magnatul Richard Branson si magicianul David Copperfield, isi inchiriaza aceste proprietati.

Vladi Private Islands si Private Islands Online au circa 200 de insule disponibile pentru inchiriere, la nivel mondial, de la insula Bonefish Cay din Caraibe, care costa 50.000 de euro pe saptamana pentru maxim 14 persoane, si pana la Amalfi Island, de pe coasta Italiei, pentru 130.000 de euro pe saptamana si 12 persoane.

La nivelul superior al pietei se afla insula Calivigny din Caribe, cu o capacitate de 50 de persoane si un cost de 140.000 de dolari pe noapte.

Citeste si:
Mark Zuckerberg, cel mai bogat tanar din lume
Mark Zuckerberg conduce...

Unele dintre aceste insule ofera serviii complete, respectiv bucatar, capitan de vas, ingrijitor si alti angajati, in timp ce altele sunt rustice.

Chiriile nu sunt ieftine, dar cu toate acestea costurile sunt cu mult mai mici decat in cazul cumpararii si intretinerii unei insule private.

Private Islands Online, de exemplu, are la vanzare 40 de insule care costa peste 10 milioane de dolari, inainte de a lua in calcul intretinerea proprietatilor, infrastructurii si personalului acestora.

Citeste si:
[INFOGRAFIC] Cat te costa sa fii faimos in social media?
INFOGRAFIC Cat te costa sa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Richard Branson își pune insula garanție pentru a-și salva companiile aeriene
Setari Cookie-uri