Javier Martin-Artajo, care coordona strategia de trading pentru portofoliul de instrumente derivate la biroul de investitii din Londra, si Julien Grout, care lucra pentru el, au fost pusi oficial sub acuzare la un tribunal federal din Manhattan, noteaza Mediafax.

Statele Unite au anuntat in august acuzatiile preliminare aduse acestora.

Ambii sunt confruntati cu cinci capete de acuzare, pentru frauda cu instrumente financiare, conspiratie, inregistrari false in registre si raportari false la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Cei doi traderi, alaturi de alti conspiratori a caror identitate nu a fost facuta publica, sunt acuzati ca s-au angajat intr-o schema de manipulare si umflare a valorii pozitiilor din portofoliu.

Ce pedepse risti daca...
Citeste si: Ce pedepse risti daca fraudezi la referendum

JPMorgan a convenit plata a cel putin 750 de milioane de dolari pentru inchiderea investigatiilor autoritatilor de reglementare din SUA si Marea Britanie, legate de acest scandal, supranumit "Balena de la Londra", au declarat surse apropiate situatiei.

Banca incearca sa ajunga la un acord pentru inchiderea unui numar cat mai mare de anchete inainte de sfarsitul trimestrului al treilea, la 30 septembrie, au aratat sursele.