Potrivit acestei anchete realizate de institutul Emnid si care va aparea in saptamanalul Bild am Sonntag, conservatorii cancelarului Angela Merkel (CDU si fratele sau bavarez CSU) ar obtine 39 la suta, in timp ce partidul liberal FDP doar 6 la suta.

Social-democratii sunt creditati cu 26 la suta, iar aliatul lor traditional cu 9 la suta. Stanga radicala Die Linke ar obtine 9 procente, in timp ce partidul antieuro Alternative für Deutschland (AFD) nu ar depasi pragul electoral de 5 la suta.

Insumand voturile, coalitia actuala a lui Merkel (conservatori si liberali) ar obtine 45 la suta, cu doar un punct procentual avans in fata opozitiei (SPD, verzi si stanga radicala), creditata cu 44 la suta. SPD a exclus insa o guvernare cu stanga radicala.

"Suspansul ramane pana la final. Cursa ramane stransa intre partidele aflate la putere si cele ale opozitiei", a declarat directorul institutului de sondaje Emnid, Klaus-Peter Schöppner, pentru Bild am Sonntag.

Citeste si:

De mai multe zile, scenariul cel mai frecvent evocat in ziare este cel al unei mari coalitii intre conservatorii lui Merkel si social-democrati.

Acest sondaj a fost realizat pe un esantion format din 2.047 de persoane in perioada 14-20 septembrie, precizeaza Bild am Sonntag, intr-un comunicat.

Un numar de 61,8 milioane de alegatori sunt chemati la urne, duminica, in Germania pentru a alege 598 de deputati ai celui de-al 18-lea Bundestag, care va desemna apoi cancelarul.