Productia de marijuana, urmatoarea mare industrie a SUA

Urmatorii miliardari americani vor veni din industria de marijuana, recent legalizata in anumite state din SUA, este de parere Tripp Keber, proprietarul unei retele de magazine care activeaza in acest domeniu. Mai mult, anumiti profesori universitari anticipeaza deja faptul ca aceasta industrie va figura in curand in Produsul Intern Brut al Statelor Unite.

„Este o afacere foarte, foarte mare. Interesul pentru realizarea investitiilor in aceasta industrie este imens”, a declarat Keber, citat de publicatia Denver Post.

Omul de afaceri a fost unul dintre participantii la o conferinta care a avut loc saptamana trecuta in Denver si care i-a pus fata in fata pe investitorii si producatorii de marijuana. Pana la sfarsitul intalnirii, investitorii participanti si-au asumat plasamente de peste 1 mil. dolari in start-up-urile de marijuana, asta chiar daca 90% dintre ei nu au putut sa ofere fonduri din cauza ca nu locuiau in Colorado.

Troy Dayton, CEO-ul ArcView – un grup de investitori americani, a declarat ca productia de canabis va reprezenta „urmatoarea mare industrie americana”.

De asemenea, Andres Marroquin, profesor de economie in cadrul Universitatii Marroquin din Guatemala, mentioneaza intr-o postare pe blogul sau ca SUA va deveni cel mai mare exportator de marijuana din lume. Argumentul acestuia este ca legalizarea canabisului va permite SUA sa dezvolte aceasta industrie, in vreme statele din America de Sud vor ramane in urma din cauza legislatiei care inca nu este atat de permisiva.

Citeste si:
Economia României a luat-o la vale în trimestrul II: scădere de 12,3%
Economia României a scăzut cu...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

“Peste cativa ani columbienii si mexicanii vor importa din SUA diverse produse din canabis, iar industria va deveni o componenta a PIB-ului Statelor Unite”.

Sursa foto: sxc.hu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri