Universitatea Yale a anuntat ca, dupa aceasta donatie generoasa primita de la Charles Johnson, fostul director al fondului Franklin Resources Inc., mai are nevoie doar de 80 milioane de dolari pentru a incepe lucrarile de construire a doua noi cladiri rezidentiale, in care viitorii studenti ai universitatii vor locui si vor manca, scrie Mediafax.

Prin acele doua noi constructii, numarul studentilor de la Yale va creste cu circa 15% si va ajunge la peste 6.000, au anuntat reprezentantii acestei institutii de invatamant superior din New Heaven din statul Connecticut.

Charles Johnson, care a absolvit cursurile de la Yale in 1954, s-a retras din functia de presedinte al fondului Franklin Resources Inc., o companie care opereaza investitii in valoare totala de 817,3 miliarde de dolari.

Informatia despre aceasta donatie generoasa vine intr-o perioada in care universitatea rivala, Harvard, din localitatea Cambridge din statul Massachusetts, a lansat o campanie de strangere de fonduri cu scopul de a obtine donatii in valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru a finanta o serie de noi initiative.

Sursa foto: www.yale.edu