Un copil de 10 ani, geniu in matematica, va studia la Universitatea din Zurich

Maximilian Janisch, un baiat elvetian in varsta de 10 ani, considerat un geniu in matematica, dupa ce a obtinut cea mai mare nota la aceasta disciplina in cadrul examenului de bacalaureat din acest an, va urma un curs special la Universitatea din Zurich, a anuntat miercuri aceasta institutie.

Mai mult manuale vor fi propuse tanarului student in varsta de 10 ani, care se va intalni o data la doua saptamani cu un profesor universitar pentru o serie de discutii pe marginea subiectelor studiate, se afirma in comunicatul emis de Universitatea din Zurich, informeaza AFP, conform Mediafax.

Initial, parintii copilului, un cuplu de cetateni germani care s-au mutat in Elvetia, doreau sa il inscrie pe fiul lor la Facultatea de matematica, insa acest lucru le-a fost refuzat, intrucat Maximilian nu s-a inscris si nu a trecut toate probele de la bacalaureat.

"Este pentru prima data cand avem un student atat de tanar si atat de inzestrat in programul nostru Junior Euler Society, destinat liceenilor supradotati", a declarat profesorul Michael Hengartner, rectorul Universitatii din Zurich.

Maximilian este fiul unui profesor de matematica pensionar, un german in varsta de 67 de ani, si al unei economiste in varsta de 48 de ani.

Citeste si:
Toma, despre Dancila: Nu-i un geniu, dar e reprezentantul nostru
Primarul Buzaului, indemn...

Unicul copil al familiei Janisch, Maximilian este un elev supradotat, care "a sarit" deja peste trei clase din scoala primara. El se afla in prezent la colegiu, alaturi de elevi in varsta de 13 ani.

Intr-un interviu publicat in iulie in publicatia saptamanala SonntagsZeitung, Maximilian spunea ca nu are prea multi prieteni. "Nu prea sunt un specialist atunci cand vine vorba de prieteni", pentru ca e dificil sa ai prieteni care sunt cu trei ani mai in varsta.

"Nu gasesc pe nimeni cu care sa pot sa vorbesc despre Arhimede, iar cei mai multi dintre ei nu stiu nici macar cine a fost Gauss" (Johann Carl Friedrich Gauss, celebru matematician german care a murit in 1855, n.r.), a declarat Maximilian.

Tatal sau ii preda cursuri particulare de matematica in fiecare zi.

Citeste si:
Cîmpeanu: Studenții vor avea o platformă unică de admitere
Cîmpeanu: Studenții vor avea...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri