Suma este cu 2,6 miliarde de euro mai mare decat este prevazut in acordul guvernului de la Atena cu troica creditorilor internationali - FMI, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana - pentru perioada 2015-2016. Asta inseamna ca statul elen va pierde 3.5% din PIB.

Pentru anul urmator, intelegerea cu creditorii nu prevede noi masuri de austeritate, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Fondul a mentionat pentru a doua oara ca Grecia are nevoie de stergerea unei parti a datoriilor catre creditorii internationali pentru ca indatorarea tarii sa coboare sub 124% din PIB pana in 2020.

Citeste si:

De asemenea, Biroul pentru Buget al Parlamentului a publicat miercuri un raport in care avertizeaza ca datoria tarii nu va intra pe un curs de scadere si nu va deveni sustenabila pana in 2022 exclusiv pe baza eforturilor statului elen.

Raportul legislativului elen recomanda, la fel ca Fondul, stergerea unei parti a datoriilor catre statele din zona euro.

Grecia a fost ajutata cu doua pachete de imprumuturi externe, in total 240 de miliarde de euro, de catre FMI si statele zonei euro, dupa ce indatorarea foarte ridicata a tarii a facut imposibila rostogolirea datoriei pe pietele financiare internationale la dobanzi sustenabile.