"Este vorba despre un partid politic care vrea sa destituie Guvenul prin orice mijloace", a declarat Zeidan (foto), citat de Mediafax.

"Stand de vorba cu cei care m-au tinut ostatic, am inteles motivele din spatele rapirii mele. Ei vor sa destituie Guvernul prin forta, prin democratie, pe cai nedemocratice sau prin orice alt mijloc", a continuat el.

"In zilele urmatoare, voi oferi mai multe informatii despre acest partid politic care a organizat rapirea mea", a promis seful Guvernului libian.

Potrivit lui Zeidan este vorba despre "un partid care, inca de la inceput, avea unicul scop de a destitui Guvernul prin toate mijloacele".

Citeste si:

El a spus ca persoanele care l-au luat ostatic au discutat cu el despre problema capturarii lui Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida, weekendul trecut, de catre un comando american, la Tripoli.

Premierul a insistat asupra faptului ca nu stia nimic inainte de aceasta operatiune americana, dar ca, daca ar fi stiut despre ea, l-ar fi informat pe al-Libi.

"Credeti ca un cetatean, un musulman sau orice alta persoana care afla ca i se va face rau altei persoane va accepta acest lucru? Daca as fi stiut, l-as fi informat dinainte. Nu am stiut, dar l-as fi informat", a subliniat Zeidan.