Barack Obama semneaza textul care pune capat crizei bugetare

Presedintele american, Barack Obama, a promulgat, joi dimineata, legea ce ridica plafonul datoriei si indeparteaza riscul unei incapacitati de plata, punand capat celor doua saptamani de batalie politica si incertitudinii pietelor, a anuntat Casa Abla, relateaza AFP.

Presedintele american a semnat textul dupa ce Congresul a ridicat, miercuri seara, plafonul datoriei tarii pana la 18 februarie.
Obama a afirmat anterior, intr-o interventie de la Casa Alba, ca alesii vor trebui sa recastige "increderea" americanilor dupa doua saptamani de confruntari politice si a afirmat ca isi doreste sa inceteze sa mai guverneze "din criza in criza", scrie Mediafax.

Senatul american, apoi Camera reprezentatilor au adoptat succesiv, miercuri seara, cu o majoritate larga un text de compromis dezvaluit cu cateva ore inainte, dupa tratative intense si saptamani de dispute parlamentare.

Potrivit termenilor compromisului, Trezoreria a autorizat un imprumut pana la 7 februarie, iar statul federal este finantat pana la 15 ianuarie.

Citeste si:
Dan: Primaria Capitalei risca sa intre in incapacitate de plata
Nicusor Dan: Primaria...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri