O agentie federala din SUA responsabila de supravegherea companiilor de creditare ipotecara Fannie Mae si Freddie Mac vrea sa obtina de la Bank of America despagubiri de 6 miliarde dolari pentru practici de dinaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situatiei, pentru Financial Times, potrivit Mediafax.

Agentia Federala pentru Finantarea Locuintelor a dat in judecata 17 institutii de credit, acuzandu-le ca au incalcat mai multe legi la vanzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci catre Fannie Mae si Freddie Mac. Cele doua companii au ajuns in 2008 aproape de colaps, din cauza tranzactiilor incheiate cu aceste banci.

Suma vizata de la Bank of America este mai mare decat despagubirile pe care agentia federala le-ar primi de la banca JPMorgan in urma unei intelegeri amiabile record, de 13 miliarde de dolari, a institutiei de credit cu autoritatile americane intr-un caz similar. Agentia Federala pentru Finantarea Locuintelor ar incasa 4 miliarde de dolari din acordul cu JPMorgan, daca acesta se confirma.

Bank of America are cea mai mare potentiala expunere dintre cele 17 banci aduse in fata instantei de catre agetia federala, cu instrumente financiare in valoare totala de 57 de miliarde de dolari, fata de 33 de miliarde de dolari in cazul JPMorgan.

Royal Bank of Scotland are o expunere de 30 de miliarde de dolari si ar putea primi o amenda de mai multe miliarde de dolari, noteaza cotidianul britanic.

Printre institutiile de credit care ar putea primi amenzi mai mici se numara Credit Suisse, Goldman Sachs si Barclays. UBS, Citigroup si divizia financiara a General Electric au incheiat deja acorduri amiabile cu autoritatile

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri