“Am fost norocos, m-am nascut in SUA. Sansele ca acest lucru sa se intample erau foarte mici. Am avut gene norocoase; m-am nascut intr-o perioada de timp potrivita. Daca m-as fi nascut acum cateva mii de ani probabil ca as fi fost mancare pentru animale pentru ca nu pot nici sa alerg repede, nici sa ma urc in copaci. Conteaza foarte mult ce sansa ai la inceputul vietii”, spune cunoscutul investior si filantrop.

Buffet s-a nascut pe 30 august 1930 in Omaha, statul Nebraska, fiind singurul fiu al congresman-ului american Howard Buffett.

“Felul in care te nasti nu are nicio legatura cu ce fel de om vei deveni. Tu singuri decizi ce fel de om esti si cum vei fi. Desigur, de felul in care te nasti depinde daca va trebui sa lucrezi vreodata o zi in viata ta, sau daca va trebui mereu sa pleci cu sansa a doua intr-o lupta. Toti suntem creati egali, insa este adevarat ca nu toti avem aceleasi oportunitati. Norocul conteaza in viata, dar depinde si ce faci si cum te folosesti de el”, adauga Buffett.

Supranumit „Oracolul din Omaha”, Warren Buffett este cunoscut pentru investitiile sale de succes, realizate in companii puternice, cu afaceri usor de inteles si care adesea monopolizeaza anumite piete.