Indicele Stoxx 600 a scazut cu 0,1%, dar pe ansamblul saptamanii a urcat cu 0,5%. Avansul saptamanal a fost determinat de rezultatele trimestriale ale unor companii ca Daimler si Philips, mai bune decat previziunile analistilor.

"Nu am vazut confirmarea ca profiturile se vor imbunatati in 2014. Riscul real este ca investitorii s-ar putea ingrijora de un declin al profiturilor", a declarat Lars Kreckel, analist la Legal & General Investment Management.

Indicii nationali au scazut pe 12 din 18 piete de capital din Europa Occidentala. Indicele londonez FTSE 100 si DAX al bursei din Frankfurt au urcat cu 0,1%, dar CAC 40 al bursei din Paris a scazut cu 0,1%.

Actiunile Renault au inchis cu 3,2% sub cotatia de joi. Veniturile grupului auto francez au scazut cu 3,2% in trimestrul al treilea, la 8 miliarde de euro, dupa ce deprecierea monedelor in unele tari din America Latina a anulat impactul pozitiv al vanzarilor de autovehicule si preturile mai mari obtinute in Europa, potrivit datelor publicate joi.

Citeste si:

Actiunile Kering au scazut cu 3%. Brandul Gucci al companiei a consemnat cea mai slaba crestere a vanzarilor din ultimii patru ani, in trimestrul al treilea, din cauza cererii mai reduse din China.

Titlurile Telecom Italia au coborat cu 6,4%, dupa ce surse apropiate situatiei au declarat ca operatorul de telecomunicatii ar putea face o majorare de capital de pana la 2 miliarde de euro.

Actiunile BASF au crescut cu 1,3%, grupul raportand rezultate trimestriale peste estimarile analistilor.