Incepand de saptamana aceasta McDonald’s a scos din meniu ketchup-ul Heinz in cele 34.000 de restaurante din retea. Decizia a fost luata in urma numirii la conducerea Heinz a fostului sef al Burger King, Bernardo Hees. In cei trei ani in care a condus operatiunile Burger King, Hees a transformat compania intr-un adversar real pentru producatorul Big Mac.

“Ca urmare a recentelor schimbari de management in structura Heinz, am decis sa ne orientam catre alti furnizori”, se arata intr-un comunicat al McDonald’s.

In SUA, McDonald’s colabora cu Heinz doar in Minneapolis si Pittsburgh, dar la nivel global evoluau impreuna in majoritatea tarilor.

Citeste si:

McDonald’s are in Romania peste 3.500 de angajati, permanenti si in regim part time. Reteaua locala numara 65 de restaurante in 21 de orase – 31 de restaurante in Bucuresti si 34 in restul tarii, primind zilnic peste 140.000 clienti.

Compania si-a redus de zece ori profitul in ultimii cinci ani, de la 9 mil. euro in 2007 la nici un milion de euro in 2012. Cifra de afaceri a fost de 89,7 mil. euro, in scadere cu 5% fata de 2011.

La nivel global, McDonald's serveste 68 de milioane de clienti zilnic. Compania are peste 1,7 milioane de angajati.