Pentru companiile mici si mijlocii, Singapore si Hong Kong raman si in 2014 cele mai favorabile locuri pentru desfasurarea operatiunilor, conform editiei din acest an a raportului „Doing Business” publicat de Banca Mondiala.

Daca in ceea ce priveste primele pozitii ale topului nu s-au inregistrat schimbari semnificative, cea mai mare surpriza a venit in ceea ce priveste China, care a fost depasita de mai multe state din Africa.

Economistii Bancii Mondiale (BM) realizeaza raportul pe baza analizarii a 11 indicatori relevanti pentru desfasurarea operatiunilor companiilor, printre care infiintarea unei societati, accesul la electricitate, obtinerea avizelor de construire, respectarea prevederilor contractuale, numarul taxelor, nivelul acestora si usurinta cu care pot fi achitate, precum si activitatile de creditare ale grupurilor bancare care opereaza in respectivul stat.

„Media la nivel mondial pentru pornirea unei companii implica sapte proceduri, 25 de zile si are un cost echivalent cu 32% din venitul pe cap de locuitor din acel stat”, arata raportul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Taxele de mediu pot fi un stimulent pentru reducerea poluarii
Taxele de mediu pot fi un...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cinci afaceri pentru iubitorii de animale