4 Noiembrie 2013

JPMorgan si Citigroup, investigate pentru manipularea pietei valutare



JPMorgan si Citigroup sunt investigate in Statele Unite pentru manipularea pietei de schimb valutar, cele doua mari banci americane cooperand cu autoritatile, relateaza Bloomberg.

"Aceste investigatii se afla in faza de inceput. JPMorgan colaboreaza cu autoritatile relevante", potrivit unui document trimestrial depus de banca la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare, scrie Mediafax.

Citigroup a informat la randul ei ca raspunde solicitarilor de informatii ale agentiilor guvernamentale din SUA si alte jurisdictii.

Autoritatile de reglementare din Londra, Zurich, Statele Unite si Asia investigheaza piata valutara, dupa ce Bloomberg News a relatat in luna iunie ca dealeri din sectorul de profil au colaborat pentru manipularea cotatiilor, efectuand tranzactii in fereastrele de 60 de secunde in care sunt stabilite ratele de referinta.

Dealeri din Londra ai JPMorgan si Citigroup au fost trimisi in concediu dupa ce autoritatile de reglementare au inceput sa investigheze folosirea unui sistem de mesagerie instant, au declarat in aceasta saptamana surse apropiate situatiei.

Barclays a suspendat trei traderi pe piata valutara, inclusiv un dealer sef in Londra.



Citeste si